angol  

Élelmiszermentő program

Évente 1,8 millió tonna élelmiszer-hulladék keletkezik hazánkban, miközben több százezren nélkülözésben élnek. Az Élelmiszerbank a Tesco áruházakkal közösen kidolgozott programjában bizonyos el nem adott élelmiszereket ment meg a megsemmisítéstől. A program keretében résztvevő szervezetek az áruházaktól naponta átvett termékeket rászorulóknak osztják ki. A SZÉNA Egyesület elkötelezett az élelmiszer-hulladék csökkentése mellett, ezért a székesfehérvári Palotai úti Tesco áruházból napi rendszerességgel veszi át a megmaradt élelmiszereket és osztja ki rászoruló családok számára.

A SZÉNA Egyesület egy éves együttműködés keretében a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettől – közvetlenül a TESCO áruháztól -  térítésmentesen vesz át élelmiszert, amit eljuttatunk az általuk gondozott rászorulóknak ingyenes adomány formájában.

A programra az alábbi regisztrációs lap kitöltésével lehet jelentkezni, melyet a szenaegyesulet@gmail.com e-mail címre kérünk visszaküldeni, vagy leadható személyesen is  előzetes egyeztetést követően (+3630/849-81-47).

Regisztrációs lap letöltés>>

A projektben együttműködő partnerünk:

- Smart Grant Alapítvány

- Vigyázó Kéz Gyermekvédelmi Egyesület

- Székesfehérvár Otthon Segítünk Alapítvány

- Dévai Szent Ferenc Alapítvány Szent Imre Iskolaház

 


A SZÉNA Egyesület munkáját élelmiszersegéllyel a Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatja.