A Csibészke- és Zöldliget családi bölcsőde 2016. január 4-én nyitotta meg kapujukat Székesfehérváron, a Palotavárosban. A családi házas övezet nyugodt környezetben helyezkedik el, mégis közel van a belvároshoz. Csoportjainkban 5, illetve 4 gyermeket tudunk fogadni, akikről 2 gondozó és egy kisegítő gondoskodik.

A Magyar Államkincstár havonta legfeljebb 40.000 Ft összeghatárig támogatást nyújt azoknak a családoknak, akik a gyermeket családi bölcsődében, munkahelyi bölcsődében, nem önkormányzati fenntartású bölcsődében vagy nem önkormányzati fenntartású mini bölcsődében helyezik el.

Fontos, hogy ezzel a támogatással csak azok a családok élhetnek, akik a támogatás igénybevételének hatására térnek vissza a munkaerőpiacra, azaz a támogatás igénylésekor a szülőnek inaktív munkaerőpiaci státuszúnak kell lennie.

Az állami támogatás összege megegyezik a térítés összegével, de legfeljebb 40.000 Ft lehet, így ha a bölcsődei térítés összege több, mint 40.000 Ft, úgy a felettes részt a szülőknek kell megfizetniük.

A támogatási kérelmet már csak 2022.12.31-ig van lehetőségük a szülőknek benyújtani, tehát az eddig az időpontig beíratott gyermekekre vonatkozóan igényelhető a támogatás.

Amennyiben szeretnél több információt a bölcsődékről, kérjük látogass el a csibeszkebolcsode.hu honlapra.