Évente 1,8 millió tonna élelmiszer-hulladék keletkezik hazánkban, miközben több százezren nélkülözésben élnek. Az Élelmiszerbank a Tesco áruházakkal közösen kidolgozott programjában bizonyos el nem adott élelmiszereket ment meg a megsemmisítéstől. A program keretében résztvevő szervezetek az áruházaktól naponta átvett termékeket rászorulóknak osztják ki. A SZÉNA Egyesület elkötelezett az élelmiszer-hulladék csökkentése mellett, ezért a székesfehérvári Palotai úti Tesco áruházból napi rendszerességgel veszi át a megmaradt élelmiszereket és osztja ki rászoruló családok számára.

A SZÉNA Egyesület egy éves együttműködés keretében a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettől – közvetlenül a Palotai úti TESCO áruháztól -  térítésmentesen vesz át élelmiszert, amit eljuttatunk az általuk gondozott rászorulóknak ingyenes adomány formájában.

A programra az alábbi regisztrációs lap kitöltésével lehet jelentkezni, melyet a szenaegyesulet@gmail.com e-mail címre kérünk visszaküldeni, vagy leadható személyesen is  előzetes egyeztetést követően (+3630/849-81-47).


Regisztrációs lap letöltés>>

Célunk, hogy tovább erősítsük a helyi szervezetek és intézmények együttműködését. Az
Élelmiszermentő program kapcsán jelenleg 5 szervezettel és intézménnyel dolgozunk együtt
napi rendszerességgel:

- Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ,

- Smart Grant Alapítvány,

- Vigyázó Kéz Gyermekvédelmi Egyesület,

- Magyar Máltai Szeretetszolgálat Székesfehérvári Támogató Szolgálata,

- „Egymásért Élni” Alapítvány (Evangélikus Egyházközség)

 

Az adomány közvetítésben további együttműködő partnerünk SZETA - Szegényeket Támogató Alapítvány. A program példaértékű együttműködés keretében valósul meg.