Angliából két évtizede indult el az a kezdeményezés, amely minden évben egy hétig a házasság és a család fontosságára kívánja irányítani a figyelmet. A házasság hetét mára 4 kontinens 21 országában ünneplik. A SZÉNA Egyesület egyike azon székesfehérvári szervezeteknek, melyek ebben az időszakban egy-egy kezdeményezéssel felhívják a figyelmet a családi értékek és a házasság fontosságára.

2019-ben pályázatot hirdettünk, melynek keretében arra ösztönöztük a párokat, hogy randevúzzanak, melyről egy fotót és egy rövid beszámolót kértünk. A jelentkezők között értékes nyereményeket sorsoltunk ki.

2020-ban a 8-20 éves fiatalokat invitáltuk játékra. A feladatuk csak annyi volt, hogy keressenek egy megfelelő alkalmat a közös beszélgetésre és ismerjék meg szüleik megismerkedésének történetét! A beszélgetést dokumentálni kellett, melyre két lehetőséget is kínáltunk: készülhetet fotó a közös beszélgetésről, vagy ha a pályázó fiatal szeretet rajzolni, lerajzolhatta a szülei megismerkedésének kulcsmomentumát. A rajz vagy a fotó mellé pedig néhány mondatos beszámolót vártunk a pályázótól arról, hogy mi gyakorolta rá a legnagyobb hatást megismerkedésük történetéből.

2021-ben egy ingyenes online tréningsorozatot indítottunk a Házasság Hetéhez kapcsolódóan.

2022-ben a „Maradjunk együtt” volt a szlogen, melyhez kapcsolódóan arra ösztönöztük a párokat, hogy szervezzenek közös programot, randizzanak és erről küldjenek fotót és rövid beszámolót. A felhívásra 15 pályázat érkezett be.

2023-ban a Házasság Hete mottója a "Szeretetbe kapaszkodva" volt. Az eseményhez kapcsolódóan 2 pályázatot is meghirdettünk. A „Hívd randira házastársadat!” elnevezésű pályázat keretében azt kértük a résztvevőktől, hogy január 23. és február 12. között töltsenek el kettesben egy kis időt és a randevún készítsenek egy közös képet is, amit töltsenek fel egy űrlapon keresztül. Erre a felhívásra 25 pályázat érkezett be, melyek között volt határon túlról érkező is. „A jó házasság titka” című felhívás keretében pedig azt vártuk a jelentkezőktől, hogy írják le megismerkedésük történetét és mondják el, hogy szerintük mi a jó házasság titka. Erre a felhívásra 29 pályázat érkezett.

 


Aktuális:

Játssz a SZÉNA Egyesülettel!
Házasság hete 2024 - Állandó megújulásban!
 
A Házasság hete alkalmából pályázatot hirdetünk Fejér vármegyében élő házaspárok számára. Azok a házaspárok is pályázhatnak, akik a korábbi években már részt vettek a SZÉNA Egyesület játékában.
 
A feladat: Hívd randira házastársadat!
Résztvevővé válhatsz, ha 2024.01.22. és 2024.02.11. között randevúzni viszed házastársadat! A randevúról készíts egy fotót és 2-3 mondatos élménybeszámoló kíséretében töltsd fel az alábbi űrlapon: 
 
Beküldési határidő: 2024.02.11. 24.00
 
A pályázat résztvevői között 4 ajándékot sorsolunk ki:
az Árpád Fürdő jóvoltából egy Relax Páros csomag (2 egész napos belépő, 2 fél órás svéd masszázs, két üdítő),
- a LOVE DANCE CLUB felajánlásából a nyertes házaspár a Club első programján vehet részt: exkluzív táncest 2 óra táncoktatással és 2 óra élőzenés össztánccal (Petőfi Kultúrtanszék; 2024.02.29. csütörtök 18-22 óra között)
- a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége székesfehérvári csoportjának felajánlásából egy ajándékcsomag,
- az Origo Mandoletti és Szendvicsbár ajándéka: egy páros brunch meghívás (2 db szendvics, 2 db kávé, 2 db desszert). 
 
Különdíj:
A Szárcsa Hotel Székesfehérvár felajánlásából a leghosszabb ideje házasságban élő pályázóink egy igazán különleges ajándékban részesülnek.
A nyereményük 2 fő részére a Szárcsa Hotel wellness részlegének egész napos használata, valamint Privát Páros Pihenő szobájának Romantika csomagja.
 
Wellness részleg:
- meleg vizes élménymedence
- jakuzzi,
- finn- és infraszauna,
- gőzkabin,
- pihenő részleg
 
Privát Páros Pihenő szoba Romantika csomagja:
- 2 óra romantikus feltöltődés privát páros pihenőszobában 
- 2 személyes jakuzzi, pihenőágy
- 1 üveg édes, vagy félszáraz Törley pezsgő /0,7 l/ és 1 üveg ásványvíz /0,5 l/ bekészítés
- Aszalt gyümölcsök és magvak
- Romantikus fényterápia és romantikus zene
- A jakuzziból és a pihenőágyból is nézhető LCD TV 
- Wellness törölköző bekészítés
- Wellness használat
- Egy kis titkos meglepetés 
 
Sorsolás: a Házasság Hetében (2024.02.11.-2024.02.18.), a nyerteseket legkésőbb 2024.02.22-ig telefonon értesítjük.
 
Jelen pályázat felhívás célja felhívni a figyelmet a kettesben töltött, minőségi idő és az egymásra figyelés fontosságára. A játék célja emellett az, hogy a párok felidézzék, megismételjék hajdani találkozásaikat, ezzel is erősítve kapcsolatukat.
A beküldött pályázatokat egészben vagy részben közzétesszük közösségi oldalainkon és sajtóanyag is készül majd a pályázatról.

A program együttműködő partnere a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ.

Támogatóink/Partnereink: