A SZÉNA Pedagógus Piknik egy olyan havi rendszerességű eseménysorozat, melyre a fejlődni és regenerálódni vágyó pedagógusokat hívjuk, akik hisznek abban, hogy a tapasztalatok kölcsönös megosztása a szakmai fejlődés egyik leghatékonyabb eszköze.

Mi várható? KÉT ÓRÁBAN...
- igazi SZÉNA vendéglátásban lesz részed,
- az alkalom témájában járatos vendégtől új ismeretek érkeznek,
- megismered a kollégák bevált tapasztalatait és jógyakorlatait,
- kötetlenül lehetsz együtt nyitott és innovációra éhes kollégákkal.

Mikor gyere? ÉRDEMES REGISZTRÁLNOD, HA...
- pedagógusként felfrissülnél,
- érdekel a téma és a kollégák jógyakorlatai,
- inspiráló és támogató módon fejlődnél,
- szereted azokat a helyeket, ahol a szakmaiság és az emberség kéz a kézben jár.

A következő alkalom témája:
Kollegális támogatás a tanáriban

Együttgondolkodás arról, ami pedagógusként megtart, felemel és szárnyakat ad. Hogyan segíthetjük hatékonyan egymást a mindennapokban? Mik azok a formák, mik azok a gesztusok, amik lendületet, derűt, támogatást és jó érzést adhatnak? Mire vágyik a pedagógus, s mire vágyik a diák? Avagy... hogyan hat a diákokra, ha a pedagógus rendben van? Gondolkodjunk együtt egy jó tea mellett - ezúttal online.

Időpont: 2022.02.18. 14:00-16:00
Helyszín: ZOOM
Házigazda: Németh Ádám
Vendég: Agócs Andrea

Várható résztvevői létszám: 12-15 fő.
Az alkalmat legalább 5 jelentkező esetén tartjuk meg.

 

Regisztráció és bővebb információ: szenaegyesulet@gmail.com

 

Házigazda:

Németh Ádám pedagógus, tréner

Végzettsége szerint matematika szakos középiskolai tanár. Pályája legnagyobb részét hátrányos helyzetű gyermekek között töltötte nevelőként, intézményvezetőként, később szakmai vezetőként. Itt szembesült azzal, hogy az eredményes pedagógiai munkához nem formális pedagógiai módszerekre van szüksége. Több hazai élménypedagógia iskola képzését végezte el sikerrel, részt vett élménypedagógiai trénerképzőn, szakmai konferenciákon, és megoldásfókuszú beszélgetésvezetést is tanult. Jelenleg a szalézi szerzetesrend pedagógiai referense. Rendszeresen vezet támogató beszélgetéseket és tart élményalapú foglalkozásokat fiataloknak. Hobbija a kertészkedés, olvasás és fallabdázás. Igyekvő férj és nagycsaládos édesapa.