A SZÉNA Pedagógus Piknik egy olyan havi rendszerességű eseménysorozat, melyre a fejlődni és regenerálódni vágyó pedagógusokat hívjuk, akik hisznek abban, hogy a tapasztalatok kölcsönös megosztása a szakmai fejlődés egyik leghatékonyabb eszköze.

Mi várható? KÉT ÓRÁBAN...
- igazi SZÉNA vendéglátásban lesz részed,
- az alkalom témájában járatos vendégtől új ismeretek érkeznek,
- megismered a kollégák bevált tapasztalatait és jógyakorlatait,
- kötetlenül lehetsz együtt nyitott és innovációra éhes kollégákkal.

Mikor gyere? ÉRDEMES REGISZTRÁLNOD, HA...
- pedagógusként felfrissülnél,
- érdekel a téma és a kollégák jógyakorlatai,
- inspiráló és támogató módon fejlődnél,
- szereted azokat a helyeket, ahol a szakmaiság és az emberség kéz a kézben jár.

A 2. alkalom témája:
A differenciálás dilemmái - kényszer vagy lehetőség?
Miért kell differenciálni? Kell-e egyáltalán? Mit jelent ez valójában? Praktikák, jógyakorlatok, trükkök és gondolatok a differenciálásról. Gondolkodjunk együtt egy jó tea mellett - ezúttal online.

Időpont: 2021.11.19. 16:00-18:00
Helyszín: ZOOM
Házigazda: Németh Ádám
Vendég: Baráth Szabolcs

Várható résztvevői létszám: 12-15 fő.
Az alkalmat legalább 5 jelentkező esetén tartjuk meg.

 

Regisztráció és bővebb információ: szenaegyesulet@gmail.com

Hozzájárulás: NINCS. (Amikor a vírushelyzet engedi a személyes megvalósítást, akkor 1000 Ft/fő terembérlésre fordítandó hozzájárulást fogunk kérni.)
 

A program támogatója az Arconic Foundation.

Házigazda:

Németh Ádám pedagógus, tréner

Végzettsége szerint matematika szakos középiskolai tanár. Pályája legnagyobb részét hátrányos helyzetű gyermekek között töltötte nevelőként, intézményvezetőként, később szakmai vezetőként. Itt szembesült azzal, hogy az eredményes pedagógiai munkához nem formális pedagógiai módszerekre van szüksége. Több hazai élménypedagógia iskola képzését végezte el sikerrel, részt vett élménypedagógiai trénerképzőn, szakmai konferenciákon, és megoldásfókuszú beszélgetésvezetést is tanult. Jelenleg a szalézi szerzetesrend pedagógiai referense. Rendszeresen vezet támogató beszélgetéseket és tart élményalapú foglalkozásokat fiataloknak. Hobbija a kertészkedés, olvasás és fallabdázás. Igyekvő férj és nagycsaládos édesapa.

 

 

 

Vendég:

Baráth Szabolcs pedagógus, oktatási szakértő

Középiskolai magyar tanárként végeztem. Jelenleg oktatási szakértőként dolgozom a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnál, emellett a Fehér Vár Waldorf Iskola drámatanára vagyok. Az elmúlt 20 esztendőben vezettem oktatási intézményt, dolgoztam oktatásirányításban és hátrányos helyzetű, zömében cigány/roma származású fiatalokkal. Minden izgat, ami pedagógia. Hitem Orosz Lajos mondata: "a pedagógus művész és kreatív".